Ved starten av Høvringens sti og løypenett, 1000 m.o.h. ligger denne eldre og familiedrevne fjellstuen. Denne tradisjonsrike fjellstuen, like ved inngangsporten til Rondane, har med sin lange historie huset flere kjente personer. Gamle gjestebøker forteller, at bl.a. Sigrund Undset tilbrakte flere somre her, mens hun arbeidet med sin roman Kristin Lavransdatter.

 

Som dengang, som nå, så vitner dagens gjestebøker om, at Laurgårdseter fortsatt har mange stamgjester blant sine gjester, noe som stedets uformelle, men gode atmosfære har en stor del av æren for.

Laurgårdseter har med sine 22 rom, og 5 hytter plass til 60 personer. Rommene har fra 1 til 4 senger og de fleste har dusj og toalett. Hyttene har dusj og toalett, men uden kokemuligheter og fungerer som innkvartering på linje med rommene på fjellstuen.

Maten på Laurgårdseter blir av mange betraktet som dagens høydepunkt med hjemmelaget, velsmakende måltider samt egne bakervarer. Laurgårdseter har alle skjenkerettigheter.

Velkommen til Laurgårdseter Fjellstue.

SKI OG TURMULIGHETER.

Laurgårdseter er et perfekt utgangs-punkt for både  ski og vandring i Rondane. Fra fjellstuen kan man gå direkte ut i Trollløypen som fører inn i nasjonalparken og ender i Lillehammer om man vil. Høvringen har et godt løype- og stinett med mange muligheter. 100 km er preparerte skiløyper. Høvringen Skiskole har sin skiutleie og butikk bare 50 meter fra fjellstuen.

ADRESSE          TELEFON/E-MAIL/INTERNET
Laurgårdseter Fjellstue
Att. Turid & Ole Martin Haugen  
N-2673  Høvringen
Norge
        Telefon         +47 61 23 37 12
        Mobil-tlf.      +47 97 71 41 80
        E-post           laurgard@online.no 
        Internet        www.laurgardseter.no